Formering af lathyrus – et tip

Hvis du forspirer lathyrus (ærteblomster) i vindueskarmen, når de nemt at blive for lange og ranglede, inden det bliver varmt nok til at plante dem ud. Jeg hørte om et tip, som jeg nu har afprøvet med stor succes, så det skal du også have glæde af.
Når den spirede plante er ca 20 cm høj og har 3-4 bladpar, klipper du den øverste del af, lige over 2. bladpar, og så sætter du den simpelthen bare i en potte med så- og priklejord. Meget gerne med lidt overdækning over, fx hvis du har et af de der små minidrivhuse til vindueskarmen, eller bare en plasticpose med et par lufthuller i. I løbet af et par uger spirer de nye planter og begynder at skyde – som du kan se på billedet herover. På den måde får du dobbelt så mange planter, OG du slipper for ranglede planter, der knækker.

Forfatter: Anne Matthiesen

Jeg hedder Anne og bor i Valby i København sammen med min mand, to teenagere, en efternøler, en lille hund i lømmelalderen, to halvgamle katte som hunden jagter hver gang den ser sit snit, en kanin og nogle høns. Mit arbejdsliv er jeg så heldig at tilbringe på et forlag, men valbylove handler mest om min fritid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *