Klunser

Weekenden før, der bliver indsamlet storskrald, kan man finde gode sager på villavejene. I dag havde nogen sat de her tre fine, gamle frugtkasser ud på fortovet til udsmidning:

De er jo så smukke med den fineste patina. Hvem gider købe nye ting, når sådan noget findes? Ikke mig. De kan bruges til planter, til haveredskaber og alt muligt andet.
Jeg klunsede også den her plantepiedestal:

Den ville jeg nok ikke have fundet på at købe i en butik, men fordi den bare lå dér, kasseret og halvsmadret, gjorde jeg forsøget og tog den med mig, og jeg synes allerede, den er uundværlig i mit drivhus.
Og prøv så lige at se den plante, jeg har sat på den:

Det er en vietnamesisk koriander, jeg har fået af min søde mor. Smagen minder meget om koriander, men med stærk chiliagtig kant. Men dét, jeg egentlig ville vise, var, at der er dukket en lille tallerkensmækkerplante op midt i den, hvordan ved jeg ikke. Men er det ikke skønt, som planterne selv bestemmer, hvor de vil vokse?

Jeg håber, du får en smuk solskinsaften! Jakob har tændt op i grillen for første gang i år, så er det sommer.

Forfatter: Anne Matthiesen

Jeg hedder Anne og bor i Valby i København sammen med min mand, to teenagere, en efternøler, en lille hund i lømmelalderen, to halvgamle katte som hunden jagter hver gang den ser sit snit, en kanin og nogle høns. Mit arbejdsliv er jeg så heldig at tilbringe på et forlag, men valbylove handler mest om min fritid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *