Blød junidag

Vi nulrer stille rundt i dag. I går havde vi familien til fest for vores to ældste børn, der begge har fødselsdag inden for de næste to uger. I dag laver vi ingenting. Og det er virkelig dejligt. Balance mellem det udadvendte og det indadvendte skal der til. Mit absolutte yndlings-indadvendt-sted er drivhuset. Og herude begynder der virkelig at ske sjove ting nu. Små agurker står på spring:

Jeg sværger, de vokser næsten 1 cm om dagen.
I år har jeg også købt nogle frø af en sort, der hedder jungleagurk:

Den har jeg købt hos Albinus Frø, en af mine yndlingsfrøpushere. Det er vist egentlig ikke en agurk, men sådan en lille, rund grøntsag, der har lidt samme farve som agurk, men vist smager en del anderledes. Den er jeg meget spændt på. Jeg fik bestilt frøene lidt sent, så planterne er endnu ret små, men med det her tempo skal det nok gå hurtigt.

Jeg købte også den her:

Den hedder Pæremelon og er vistnok – ja, en melon, der smager lidt af pære. Det lød så uimodståeligt sjovt, at jeg bare måtte prøve den også.
Tomatplanterne, der startede som frø fra sidste års planter, vokser og vokser og sætter blomster, åh, det lover godt:

Det eneste, jeg kan finde på at klage over på denne vidunderlige, bløde junidag, er de her:

De gør en ihærdig indsats for at tiltuske sig bladene på min vinplante, men det skal sateme være løgn. Så hver aften kan man se mig gå og plukke snegle ned i drivhuset og sætte dem ud i busken. Jeg nænner ikke at slå dem ihjel. Det gør jeg kun med dræbersneglene. Dér er til gengæld ingen nåde. Men dem har jeg endnu ikke set nogen af i år. En sætning, man jo næsten ikke tør sige.

Forfatter: Anne Matthiesen

Jeg hedder Anne og bor i Valby i København sammen med min mand, to teenagere, en efternøler, en lille hund i lømmelalderen, to halvgamle katte som hunden jagter hver gang den ser sit snit, en kanin og nogle høns. Mit arbejdsliv er jeg så heldig at tilbringe på et forlag, men valbylove handler mest om min fritid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *